Wat u moet weten over stucwerk en isolatie

Het afwerken van muren in een woning gebeurt vaak met stucwerk. Dit zorgt voor een egale en vlakke look die geschikt is voor verf of behang. Desondanks is stucwerk niet alleen handig en mooi, het is ook zeer duurzaam!In dit artikel worden de voordelen van stucwerk belicht als het gaat om isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Heerenveen

Een grote groep mensen associeert duurzaamheid voornamelijk met het upgraden van de isolatie of het verwarmingssysteem. Echter, het is voordeliger om het stucwerk en de isolatie gelijktijdig aan te pakken. Het gelijktijdig uitvoeren van deze technieken zorgt voor een gunstig samenspel tussen beide.

Met deze gecombineerde aanpak wordt een betere isolatie bereikt dan wanneer u slechts stucwerk zou laten uitvoeren. Dit is uiteraard veel duurzamer. Door stucwerk aan te brengen wordt de thermische massa van de muur verhoogd, wat resulteert in een extra isolatielaag. Dit resulteert in het buiten houden van de kou zodat deze niet binnen kan dringen.

Ook is het minder ingrijpend en vlotter dan vele andere duurzame opties. Professionele stukadoors werken nauwkeurig en er is geen hak- of breekwerk vereist bij het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u starten met het zetten van de eerste duurzame stappen, zonder dat dit grote veranderingen met zich meebrengt.

Uw woning isoleren en energie besparen met stucwerk

Er zijn diverse soorten stucwerk die ideaal zijn voor isolatie. Indien u van plan bent stucwerk en isolatie samen aan te brengen, is het verstandig om eerst te kijken naar welk type stucwerk het meest geschikt is. Er zijn diverse andere mogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van de gewenste stuclocatie en -methode.

Als u wilt stucen op de buitenmuur én wilt isoleren, is gevel-isolatie stucwerk de beste optie. Dit type stucwerk kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, variërend van baksteen tot beton, met als specifieke ontwerp het vergroten van de thermische massa van de buitenmuur om de isolatie te verbeteren. Door middel van dit stucwerk wordt de kou van buiten veel efficiënter buiten de deur gehouden en dringt deze minder snel naar binnen.

Als u op zoek bent naar meer flexibiliteit in uw stuc- en isolatiewerk, dan biedt geëxpandeerd polystyreen, ofwel (EPS) stucwerk, uitkomst. Bij EPS stucwerk wordt eerst een laag EPS-schuim aangebracht met daaropvolgend een laag stucwerk voor de afwerking. Aan de muur wordt eerst het schuim aangebracht en daarna bedekt met een laag stuc voor de finishing.

Door deze combinatie ontstaat een hoge isolatiewaarde en dat maakt het een geliefde optie. Daarbij zijn er vele keuzemogelijkheden om deze stuc- en isolatieopzet vorm te geven. Het is daarom geschikt voor moeilijk gevormde muren en binnenzijden.

Een degelijke techniek voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk is van toepassing op zowel binnen- als buitenmuren. Dit is een traditionele werkwijze die al lange tijd wordt gebruikt.

Kalk werkt op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk, aangezien het de thermische massa van de muur verhoogt. Kalk heeft natuurlijke isolerende eigenschappen, daarom komt dit voor. Naast het isoleren ziet kalk er ook nog eens mooi uit, wat een extra voordeel biedt.

Stucwerk voor energiebesparing

Stucwerk is een krachtige factor voor de isolatie van uw woning. Dit kan betekenen dat u kunt besparen op uw energierekening. Hier informeren we u over manieren om uw energieverbruik te verminderen.

Door isolatie stucwerk aan te brengen, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw woning en bespaart u al op energiekosten. Het stucwerk heeft invloed op de thermische massa van de muur, waardoor uw huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte behouden blijft. Ook hoeft het verwarmingssysteem minder vaak aan te springen om de woning te verwarmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdiend heeft.

Indien u ervoor kiest om uw gevel te laten stucen met isolatie, maakt u kans op een subsidie. ISDE-subsidie omvat gevelisolatie als een van de duurzame maatregelen waarbij een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Als gevolg hiervan krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw woning, inclusief isolatie door stucwerk, wat uw financiële situatie ten goede komt.

Betrouwbaar stucwerk en isolatie door vakmensen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Gezien het niet simpelweg het stucen van een muur betreft, maar ook isolatie klussen, vereist dit type stucwerk enige vakkundigheid. Onze professionele stukadoors zijn hier om u hierbij van dienst te zijn. Hoogwaardig vakmanschap en zekerheid zijn centraal binnen ons bedrijf.

Het is essentieel om bekwaam te zijn bij het aanvragen van een subsidie. Neem gerust contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1618 voor professioneel advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak. Wij helpen u graag verder.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1618

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Uw stucwerk in goede conditie houden
> De voordelen van stucen ontrafeld en toegelicht
> Tip 1 maak een afspraak bij de loodgieter
> Vulmiddel gebruiken voor kleine beschadigingen aan uw stucwerk