Vulmiddel gebruiken voor kleine beschadigingen aan uw stucwerk

Met stucwerk creëert u egaal behang- en schilderklare muren in uw woning. Als gevolg van grote temperatuurverschillen kunnen er in de loop der tijd scheurtjes ontstaan in het stucwerk, wat tot problemen kan leiden. U kunt gerust zelf de scheurtjes in het stucwerk thuis repareren. Ontvang in deze blog waardevolle tips en trucs om het stucwerk op een professionele manier te herstellen.

Een veelgebruikte techniek om kleine beschadigingen in het stucwerk te herstellen, is met behulp van vulmiddel. Er zijn verschillende soorten vulmiddelen verkrijgbaar, die elk geschikt zijn voor verschillende klussen en persoonlijke voorkeuren. Hieronder vindt u meer informatie over de beschikbare opties van vulmiddelen en hoe u ze op de juiste manier kunt inzetten om uw stucwerk te herstellen.

Er zijn verschillende types vulmiddel beschikbaar, zoals in poeder-, kant-en-klare, harde of elastische vorm. Bezoek de bouwmarkt of een stukadoor voor informatie over de beste keuze. Het is slim om genoeg in te kopen gezien het lastig in te schatten is hoeveel product u precies nodig zult hebben.

Bij lokale kleine beschadigingen aan het stucwerk is vulmiddel een geschikte manier om deze te herstellen. Voordat u begint met de herstelwerkzaamheden, dient u de beschadiging klaar te maken door afgebladderde verf of uitstekende kalk rondom de scheur te verwijderen. Voor deze handeling is een plamuurmes aan te raden.

Als u kleine scheurtjes in het stucwerk wilt repareren, kunt u ze iets verder uitscheuren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een V-vormige verfkrabber. Hierdoor kan het vulmiddel zich optimaal binden aan het oppervlak waarop u werkt!Zorg ook dat u de regio rondom de scheur goed schoonmaakt, door het te ontvetten en stofvrij te maken.

Als u de beschadiging iets vochtig maakt, zal het vulmiddel beter hechten omdat de muur minder zuigt. Wanneer u het soort vulmiddel dat u hebt aangeschaft in overweging neemt, bereidt u dit voor of legt u het klaar voordat u de scheur nat maakt. Zo staat alles klaar voor direct gebruik.

Het is aan te raden om een plamuurmes te gebruiken om de scheur te vullen met vulmiddel. Vul de scheur door het mes secuur langs de muur te bewegen met vulmiddel erop. Zorg ervoor dat u het teveel aan vulmiddel direct na het vullen van de scheur weghaalt.

Zo zal het vulmiddel keurig opdrogen. Wees op uw hoede; vulmiddel kan krimpen na het drogen. Het is mogelijk dat u de scheur 2 á 3 keer moet opvullen.

Wanneer alles volledig opgedroogd is, kunt u de laatste imperfecties wegschuren zodat de muur weer mooi glad wordt. Let op: vulmiddel kan soms anders opdrogen dan de rest van het stucwerk. Besluit u de muur opnieuw te schilderen, dan kan het gebeuren dat de verf anders uitslaat. Informeer bij een stukadoor voor de beste oplossing.

Geef uw stucwerk een boost met nieuwe pleister

Het kan gebeuren dat uw stucwerk wat grotere schade heeft op veel verschillende plekken in de muur. Als dat gebeurt, is het praktisch om een dunne nieuwe pleisterlaag over de gehele muur aan te brengen. Om zulke reparaties uit te voeren, is pleister in poedervorm een goede oplossing.

Op deze manier is het mogelijk om met behulp van de handleiding het pleister zelf te maken voor op de muur. Let goed op de instructies en zorg ervoor dat u de correcte verhoudingen water, poeder, etc. gebruikt, om te voorkomen dat er klonten ontstaan en het pleister er goed uitziet op de muur. Zo behoudt het pleister zijn fraaie uiterlijk op de muur en worden klonten vermeden.

Bereid de beschadiging voor voordat u start met de reparatie. Dit impliceert dat u alle uitsteeksels en oneffenheden weghaalt en de muur schoonmaakt. Maak de hele muur ontvet en stofvrij voordat u begint met het aanbrengen van het nieuwe pleister.

Maak de muur mooi egaal door het pleister gelijkmatig over de hele muur aan te brengen. Voorkom oneffenheden door kleine hoeveelheden pleister gelijkmatig te verdelen. Verdeel het pleister opnieuw gelijkmatig over de muur met behulp van een afstrijkmes voor een strakke afwerking.

Het is van belang om goed te letten op het type beschadiging en de muur waarop het zich bevindtVoor het aanbrengen van de pleisterlaag hebben sommige grote beschadigingen een voorstrijkmiddel nodigDit zorgt ervoor dat het pleister optimaal aan de muur hecht

Nadat het pleister volledig droog is, kunt u de muur schuren naar uw eigen voorkeur. Dat is geheel afhankelijk van de hoeveelheid oneffenheden die aanwezig zijn op de muur. Bij behang is een lichte schuuractie voldoende, voor verf vereist de muur een gladde afwerking.

Laat uw stucwerk deskundig herstellen door een vakman

Mocht u behoefte hebben aan deskundige hulp, dan kunt u altijd kiezen voor een ervaren stukadoor die het gewenste resultaat kan verzekeren. Indien u vragen heeft over stukadoors, reparaties of andere onderwerpen, of als u een afspraak wilt inplannen, zijn wij er om u te assisteren!Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken, neem dan contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1618.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1618

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Uw stucwerk in goede conditie houden
> De voordelen van stucen ontrafeld en toegelicht
> Wat u moet weten over stucwerk en isolatie
> Tip 1 maak een afspraak bij de loodgieter